Թխվածքաբլիթ «Բանան»
Բաղադրիչներ
Խմորի համար`
Կարագ-200գ
Անի թթվասեր-200գ
Փխրեցուցիչ 1.5թ.գ
Ալյուր 450 գրամ
Միջուկի համար`
Անի կաթնաշոռ -200գ
Շաքարավազ -140գ
Վանիլին –ըստ ճաշակի
Ձու -1 հատ
Օսլա- 2 ճ.գ.
Շաքարի փոշի – 1ճ.գ
Պատրաստման եղանակը՝
Սենյակային ջերմաստիճանի կարագին ավելացնում ենք թթվասերը և հարիչով լավ հարում: Այնուհետև ալյուրին խառնում ենք փխրեցուցիչը և մաղով անցկացնելով ավելացնում ենք կարագի և թթվասերի համասեռ զանգվածին: Ստացվում է փափուկ և նուրբ խմոր: Խմորը բաժանում ենք ընկույզից մի քիչ մեծ 30-40 գնդի, դնում ափսեի մեջ, ծածկում թաղանթով և ուղարկում սառնարան՝ 30 րոպե:
Միջուկի համար խառնում ենք կաթնաշոռը, շաքարավազը, վանիլինը մեկ ձվի դեղնուցը, օսլան: Ստանում ենք միասեռ զանգված:
Գնդերը սռանարանից հանում ենք, գրտնակում օվալաձև, դնում միջուկը, ամրացնելով եզրերը՝ գլանաձև փաթաթում, տալիս բանանի ձև:
Թխում ենք նախապես տաքացրած ջեռոցում 25 րոպե, 180 աստիճան ջերմաստիճանում, մինչև թեթև վարդագունելը:
Պատրաստի թխվածքաբլիթներին ցանել շաքարի փոշի:
Այս հետաքրքիր թխվածքը ոչ միայն կլրացնի սուրճի սեղանը, այլ կարող է լուծել նաև օրվա ընթացքում փոքրիկ ընդմիջում անելու խնդիրը: Ամռան շոգ օրերինին, երբ ցանկանում ես քաղցրդ հագեցնել ինչ-որ թեթև, բայց հագեցնող դեսերտով, կարող ես ճաշակել այս չափազանց օգտակար և համեղ թխվածքաբլիթները՝ մեկ բաժակ Juicinad-ի զովացուցիչ ըմպելիքով:
Բարի ախորժակ