Բաղադրիչներ
Խմորի համար՝
- 2 ձու
- 150 գ շաքարավազ
- 150 գ կարագ (հալած)
- 1 բաժակ կաթ
- 1 թ.գ. վանիլային շաքար
- 200 գ ալյուր
- 1 թ.գ. թխուկ (բիկարբոնատ սոդա)
- 1 պտղունց աղ
Կրեմի համար՝
- 200 գ թթվասեր
- 100 գ շաքարավազ
- 1 թ.գ. վանիլային էքստրակտ
- 100 գ փափուկ կարագ
Խնձորների համար՝
- 3 խնձոր (կտրատված և կեղևից մաքրված)
- 1 թ.գ. դարչին
- 2 ճ.գ. շաքարավազ
Պատրաստման եղանակը
- Խմորի պատրաստում
- Ձուն և շաքարավազը լավ հարել, մինչև ստացվի փրփրացած զանգված։
- Ավելացնել հալած կարագը և կաթը։
- Վերցնել ալյուրը, թխուկը, աղը, վանիլային շաքարը և միացնել խմորին՝ խառնելով։
- Խառնուրդը լցնել յուղաթղթով պատված ձևամանի մեջ։
- Խնձորների պատրաստում
Խնձորները կտրատել և խառնել դարչինի և շաքարավազի հետ։ Դրանք լցնել պատրաստված խմորի վրա։ - Կրեմի պատրաստում
Թթվասերը, շաքարավազը, վանիլային էքստրակտը և փափուկ կարագը հարել մինչև միասնական զանգված ստացվի։ - Թխում
Պիրոգը դնել նախապես տաքացրած 180°C ջեռոցում և թխել 30-35 րոպե։ - Վերջնական փուլ
Թխված պիրոգը դուրս բերել ջեռոցից, նրա վրա տարածել պատրաստած թթվասերային կրեմը։
Տրված կրեմը կարող եք տարածել տաք պիրոգի վրա, որպեսզի այն ավելի հեշտ խառնվի։
Խորհուրդ
Պիրոգը լավագույն կերպով կարող եք համադրել առավոտյան սուրճի կամ թեյի հետ։