Բաղադրիչներ
«Անի» կաթնաշոռ - 200 գ.
«Անի» թթվասեր - 2 ճ.գ
Բուսայուղ - 2 ճ.գ,
Ձու - 2 հատ
Շաքարավազ- 1 բաժակ
Սոդա - 0,5 թ.գ. (հանգցնել 1 թ.գ. քացախի կամ կիտրոնահյութի մեջ)
Ալյուր - 1 բաժակ
Վանիլին - ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակ
- Ամանի մեջ լցրեք կաթնաշոռը, թթվասերը, ձվերն ու վանիլինը: Լավ խառնեք, մինչև ստացվի համասեռ զանգված:
- Ավելացրեք շաքարավազը և բուսայուղը, շարունակելով խառնել, մինչև շաքարավազը մասամբ լուծվի:
- Առանձին փոքր ամանի մեջ սոդան հանգցրեք քացախի կամ կիտրոնահյութի մեջ: Երբ այն ակտիվանա, ավելացրեք խմորին և խառնեք:
- Խառնելով, մաս առ մաս ավելացրեք ալյուրը՝ ստանալով միջին խտության խմոր:
- Պատրաստված խմորը լցրեք կեքսի համար նախատեսված ձևամանների մեջ, որը նախապես ձեթապատել եք խոհանոցային վրձնով:
- Թխեք 180°C նախապես տաքացված ջեռոցում՝ 25-30 րոպե, մինչև կեքսերը ոսկեգույն դառնան:
Խորհուրդ
Կեքսերի պատրաստման ժամանակ կարող եք ավելացնել չոր մրգեր կամ ընկույզ՝ հավելյալ համ հաղորդելու համար: