Բաղադրիչներ
Անի կաթ - 200 մլ
Ձու- 4 հատ
Շաքարավազ- 1 բաժակ
Ալյուր - 2 բաժակ
Փխրեցուցիչ 1թ.գ
Բուսայուղ -70մլ
Վանիլին - ըստ ճաշակի
Չամիչ -50գ
ՊԱՏՐԱՍՏՄԱՆ ԵՂԱՆԱԿԸ
4 ձուն 1 բաժակ շաքարավազի հետ հարել այնքան մինչև ծավալը կկրկնապատկվի:
Փրփրանման զանգվածին ավելացնել 1 բաժակ (200մլ) կաթ, 70 մլ բուսայուղ, հարել:
Ալյուրին խառնել փխրեցուցիչը, վանիլինը և մաղով անցկացնելով, ավելացնել բիսկվիթի զանգվածին, շարունակել խառնել արդեն գդալով:
Խմորը քիչ հանգստանալուց հետո, երբ ,մակերեսին կհայտնվեն փոքրիկ պղպջակներ, ավելացնել չամիչը, որը նախապես թաթախված կլինի ալյուրով կամ օսլայով: Դանդաղ խառնել:
Ջեռոցի տապակի հատակին և պատերին բարակ շերտով բուսայուղ քսել վրան ալյուր ցանել,որպեսզի թխվելուց հետո խմորը չկպչի տապակին:
Թխել նախօրոք տաքացված ջեռոցում, 180-200 ջերմաստիճանում, 25-30 րոպե:
Համեղագույն և նուրբ բիսկվիթը պատրաստ է, թողնել հովանա, կտրել Ձեր ցանկացած ֆորմայով:
Առաջարկ
Սա կարող է դառնալ հաճելի նախաճաշ երեխաների համար, որը կարող եք մատուցել մեկ բաժակ Անի պրոդուկտի թարմ և անարատ կաթով: