Վանիլային պաղպաղակ
Բաղադրիչներ
Անի կաթ - 500մլ
Ձու - 3 հատ
Շաքարավազ - 150գ.
Վանիլին - 1թ.գ
Պատրաստման եղանակը
3 ձվի դեղնուցը 1ճ.գ շաքարավազով լավ խառնել, ավելացնել կաթը, խառնել: Ստացված զանգվածը եփել թույլ կրակի վրա, մինչև թանձրանալը: Եփելու ընթացքում ավելացնել վանիլինը: Թողնել հովանա:
3 ձվի սպիտակուցին ավելացնել 130գ շաքարավազ: Ձեռքի հարիչով խառնել զանգվածը մինչև շաքարավազը հալվի: Դնել գոլորշուն և խառնելով եփել այնքան, որ լավ տաքանա բայց չպետք է եռա: Տաք վիճակում զանգվածը հարիչով լավ հարել մինչև փրփրի՝ ինչպես բեզեն:
Դեղնուցով և կաթով զանգվածին գդալ- գդալ ավելացնել բեզեն և լավ խառնել, մինչև համասեռ զանգված դառնալը: ՏԵղափոխել համապատասխան տարայի մեջ և 6 ժամ պահել սռցախցում:
Վանիլային թարմ, համեղ պաղպաղակը պատրաստ է: