Բաղադրիչներ
- Անի կաթ - 1 լ
- Շաքարավազ - 300 գ.
- Ձու - 4 հատ
- Վանիլին - 1 թեյի գդալ
- Ալյուր - 60 գ.
- Կարագ - 60 գ.
- Շերտավոր խմոր առանց խմորիչ - 500 գ.
Պատրաստման եղանակը
Կաթով կաթսայի մեջ ավելացնել շաքարավազը և դնել միջին կրակի վրա։ Իսկ հետո ամանի մեջ ավելացնել ձուն, ալյուրը և վանիլինը։ Այնուհետև ձվով լի զանգվածը հոսքով լցնել տաք կաթի մեջ՝ խառնելով։Երբ կրեմը թանձրանա և սկսի եռալ, հանել վառարանից։Կրեմին ավելացնել և հարել։ Խմորը կտրատել փոքր քառակուսիների։Թխել նախապես 190C տաքացրած ջեռոցում 15-20 րոպե։Պատրաստի խմորից կեղևը կտրատում ենք մանր կտորների և մի փոքր հատված պահում զարդարելու համար։Խմորին ավելացնել սառեցրած կրեմը և խառնել։Տեղափոխեք կաղապարի մեջ և ուղարկեք սառնարան 2-3 ժամով։