Բաղադրիչներ՝
Կաղամբ - 400 գ
Գազար - 150 գ.
Կարմիր սոխ - 1 հատ
Անի թթվասեր - 3 ճ.գ. Մայոնեզ - 3 ճ.գ.
Խնձորի քացախ - 1 ճ.գ.
Անի մածուն - 1 ճ.գ.
Մանանեխի հատիկներ - 1 ճ.գ.
Շաքարավազ - 1 ճ.գ.
Աղ, պղպեղ - ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը՝
Կաղամբը մանր կտրատում ենք, գազարը և սոխը՝ մաքրելուց հետո նույնպես բարակ շերտերով կտրատում։ Ամբողջ բանջարեղենը լցնում ենք խորը ամանի մեջ։ Առանձին տարայի մեջ պատրաստում սոուսը՝ խառնելով թթվասերը, խնձորի քացախը, մածունը, մանանեխը, շաքարավազը, աղն ու պղպեղը։ Բանջարեղենին ավելանցում ենք սոուսը և խառնում։Թողնում 5-10 րոպե, որից հետո կարող ենք մատուցել։
Բարի ախորժակ․