Բաղադրիչներ
- շաքարավազ - 2 բաժակ
- ձու - 5 հատ
- կակաո փոշի - 2 ճ․գ․
- սոդա - 1թ․գ․
- կարագ - 200 գ
- Ani product-ի թթվասեր - 1 բաժակ
- ալյուր - 2 բաժակ
Պատրաստման եղանակ
Ձուն հարել շաքարավազի հետ մինչև սպիտակելը։ Ավելացնել 2 բաժակ մաղած ալյուրը, սոդան, հալած կարագը, թթվասերը և հարել (ցանկալի է հարիչով)։ Խմորը բաժանել երկու հավասար մասերի։ Մի մասին ավելացնել 2 ճաշի գդալ ալյուր, մյուսին՝ 2 ճաշի գդալ կակաո։ Խառնել այնպես, որ գնդիկներ չլինեն։ Խմորը պետք է լինի բարակ թթվասերի խտության։Վերցնել թղման կաղապար (26–28 սմ) բուսայուղով պատել լցնել կենտրոնի մեջ տարբեր խմորի փոքր չափաբաժիններով (յուրաքանչյուրը մեկ ճաշի գդալ): Մի խառնեք։Թխել 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում կես ժամ։ Եթե կարկանդակի վերին մասը արդեն թխված է, իսկ միջինը դեռ ոչ, ապա պետք է կարկանդակը ծածկել փայլաթիթեղով, իջեցնել ջերմաստիճանը մինչև 180 աստիճան և թխել մինչև պատրաստ լինելը։