Բաղադրիչներ
- կիտրոն - 300 գ
- շաքարավազ - 200 գ
- ալյուր - 500 գ
- Ani product-ի թթվասեր - 300 գ
- կարագ - 200 գ
- սոդա - 5 գ
- քացախ - 10 մլ
- օսլա - 10 գ
- դեղնուց - 1 հատ
- շաքարի փոշի մատուցման համար
Պատրաստաման եղանակ
Խառնել ալյուրն ու թթվասերը։ Սոդան խառնել քացախի հետ և ավելացնել ալյուրի զանգվածին։ Սառը կարագը քերել քերիչով և մաս-մաս ավելացնել պատրաստի զանգվածին։ Կիտրոնի կորիզները հանել և ճզմել, խառնել շաքարավազն և օսլան , որ միջուկը շատ ջրիկ չլինի: Խմորը բաժանել 3 մասի։ Երկու գնդի յուրաքանչյուրի քաշը պետք է լինի 200գ, գրտնակել բարակ կլոր շերտերի։ Յուրաքանչյուր շրջանագծի տրամագիծը պետք է լինի 1,5 սմ ավելի մեծ, քան ձեր կաղապարի տրամագիծը:Առաջին շերտի վրա քսել կիտրոնե միջուկը։ Ծածկել երկրորդով: Խմորի մնացած փոքր կտորից փաթաթել 1,5 սմ լայնությամբ շերտ, փաթաթել տորթի շուրջը և պատառաքաղով թեթևակի նաղշեր անել։ Կարկանդակի մակերեսին հարած դեղնուց քսել։ Թխել ջեռոցում 180°C 20 րոպե։ Մի քիչ թողնել սառչի, այնուհետև ցանել շաքարի փոշի և մատուցել։