• Գլխավոր
  • Ջուսիֆուլ
  • Ընկերություն
    • Գործարան
    • Լաբորատորիա
    • Որակ և ձեռքբերումներ
    • Առաքելություն
    • Արժեքներ
    • Պատկերասրահ
    • Նորություն
      • Բլոգ
      • Միջոցառումներ
      • ՄԻԱՑՐՈՒ՛ ԱՄԱՌ Բլոգ
      • Ժամանց
    • Ֆերմային տնտեսություն
  • Արտադրանք
    • Կաթնամթերք
    • Քաղցրաշոռ
    • Սենյորա Ֆլորա
    • Պաղպաղակ
    • Լիմոնադ
    • Աղբյուրի Ջուր
  • բաղադրատոմսեր
  • Կապ
Aniproduct
  • Գլխավոր
  • Ջուսիֆուլ
  • Ընկերություն
    • Գործարան
    • Լաբորատորիա
    • Որակ և ձեռքբերումներ
    • Առաքելություն
    • Արժեքներ
    • Պատկերասրահ
    • Նորություն
      • Բլոգ
      • Միջոցառումներ
      • ՄԻԱՑՐՈՒ՛ ԱՄԱՌ Բլոգ
      • Ժամանց
    • Ֆերմային տնտեսություն
  • Արտադրանք
    • Կաթնամթերք
    • Քաղցրաշոռ
    • Սենյորա Ֆլորա
    • Պաղպաղակ
    • Լիմոնադ
    • Աղբյուրի Ջուր
  • բաղադրատոմսեր
  • Կապ
Հայկական ավանդական թանապուր Սպաս

Հայկական ավանդական թանապուր Սպաս

 

Հայկական ավանդական թանապուր Սպաս

 

Բաղադրիչներ

Անի մածուն 3.2 % -1լ

Անի թթվասեր - 500մլ

Ձավար - 300գ.

Ձու -1 հատ

Ալյուր -2ճ.գ.

Աղ

Համեմ - կես կապ

 

Պատրաստման եղանակը

Որպեսզի ապուրը արագ եփվի պետք է՝

  1. Նախապես թրջել ձավարը սառը ջրում, թողնել 1-1.5ժամ: Դրանից հետո ջուրը պետք է թափել, վրան ավելացնել եռման ջուր և եփել այնքան, մինչև ձավարի հատիկները բացվեն:
  2. Կաթսայի մեջ հարել ձուն, ավելացնել ալյուրը, լավ խառնել, որպեսզի գնդիկներ չառաջանան: 
  3. Խյուսանման զանգվածին ավելացնել մածունն ու թթվասերը, լավ խառնել դնել թույլ կրակին, անընդհատ խառնելով հասցնել եռման ջերմաստիճանի: 
  4. Ավելացնել արդեն եփված ձավարը, ապա՝ տաք եռացրած ջուրը և աղը: Շարունակել եփել 15-20 րոպե:
  5. Ընդհանրապես ընդունված է թանապուրին ավելացնել շատ  համեմ:  Եթե ցանկանաք, համեմի փոխարեն կարող եք ավելացնել նանայի տերևներ, նեխուրի կամ բազուկի մանր կտրատած ձողիկներ, չորացրած ուրց՝ ըստ ճաշակի:

 

Ապուրը կարելի է ճաշակել ինչպես սառը, այնպես էլ տաք վիճակում: 

Անի կաթնամթերքի մածունով և թթվասերով պատրաստված այս ավանդական հայկական թանապուրը պարզապես անմահական է, որը  լիովին վերարտադրում է  մեր նախնիների խոհանոցին բնորոշ հարուստ համերն ու բույրը: 



Բաղադրատոմսեր
1914-kaxvac-tjut.png

ՄԵՐ ՄԱՍԻՆ

  • Ընկերություն

ANI PRODUCT

  • Գաղտնիության քաղաքականություն
ՀԵՏԵՎԵՔ ՄԵԶ

Ani Product © 2020.Բոլոր իրավունքները պաշտպանված են
Կայքը պատրաստվել է
AMCG Agency-ում