Տապակած մանդակ
Բաղադրիչներ`
Մանդակ-1 կգ
Ձու-4 հատ
Կարագ կամ
Ձեթ -100 գրամ
Աղ
Սուսի համար՝
Անի թթվասեր - 200 գր
Մայոնեզ - 400 գր
Մայոնեզ
Սխտոր - 1 գլուխ
Պատրաստման եղանակը`
Մանդակը մաքրել, լվանալ սառը հոսող ջրով։ Կաթսայում եռացող աղ արած ջրի մեջ խաշել մանդակը, ջրքամել և կտրատել։ Կաթսայի մեջ տաքացնել կարագը կամ ձեթը, ավելացնել կտրատած մանդակը։ Տապակել մոտ 3-5 րոպե, ապա ավելացնել հարած ձուն։ Եփել մինչև ձվի պատրաստ լինելը։Թթվասերն ու մայոնեզը լցնում ենք խորը տարայի մեջ և խառնում: Սխտորը կեղևահանում ու անցկացնում ենք ճզմիչով խաrնում զանգվածին։ Թթվասերով սոուսը պատրաստ է։ Խորհուրդ ենք տալիս մատուցելուց առաջ այն սառեցնել։
Բարի ախորժակ․