• Գլխավոր
  • Ջուսիֆուլ
  • Ընկերություն
    • Գործարան
    • Լաբորատորիա
    • Որակ և ձեռքբերումներ
    • Առաքելություն
    • Արժեքներ
    • Պատկերասրահ
    • Նորություն
      • Բլոգ
      • Միջոցառումներ
      • ՄԻԱՑՐՈՒ՛ ԱՄԱՌ Բլոգ
      • Ժամանց
    • Ֆերմային տնտեսություն
  • Արտադրանք
    • Կաթնամթերք
    • Քաղցրաշոռ
    • Սենյորա Ֆլորա
    • Պաղպաղակ
    • Լիմոնադ
    • Աղբյուրի Ջուր
  • բաղադրատոմսեր
  • Կապ
Aniproduct
  • Գլխավոր
  • Ջուսիֆուլ
  • Ընկերություն
    • Գործարան
    • Լաբորատորիա
    • Որակ և ձեռքբերումներ
    • Առաքելություն
    • Արժեքներ
    • Պատկերասրահ
    • Նորություն
      • Բլոգ
      • Միջոցառումներ
      • ՄԻԱՑՐՈՒ՛ ԱՄԱՌ Բլոգ
      • Ժամանց
    • Ֆերմային տնտեսություն
  • Արտադրանք
    • Կաթնամթերք
    • Քաղցրաշոռ
    • Սենյորա Ֆլորա
    • Պաղպաղակ
    • Լիմոնադ
    • Աղբյուրի Ջուր
  • բաղադրատոմսեր
  • Կապ
018236485107613-img5358-minjpg.jpg

Մածուն

Մածունի հայրենիքը Հայկական լեռնաշխարհն է: Այն հայտնաբերվել է մ.թ.ա. և ոսկու գին է ունեցել: Հայաստանում կաթնամթերքի, մասնավորապես` մածնի լայն գործածության մասին են վկայում հնագիտական բազմաթիվ գտածոները: Գիտնականները կարծում են, որ մածունը պատահաբար է հայտնաբերվել․ կաթի ավելցուկը տանտիկնոջ ուշադրությունից դուրս է մնացել մի տևական ընթացք, կտրվելու փոխարեն թանձրացել ու վերափոխվել է «թթու կաթի»՝ մածունի։ Պատահական այդ հայտնագործությունն էլ աստիճանաբար սկսել է լայնորեն կիրառվել։ Ի դեպ՝ մածունի մած արմատը նշանակում է թանձրանալ, մակարդվել, կպչել։

Հայտնի է, որ Պարսից Կյուրոս Մեծ արքան հատուկ գալիս էր Հայաստան` մածուն ուտելու:

 

Ավանդազրույցը պատմում է, որ մի անգամ այստեղ գտնվելիս կայսրը փորացավ է ունեցել։ Այն հանգստացնելու համար նրան առաջարկել են մածուն ուտել, ինչը նրան շատ է դուր եկել։ Ասում են, որ դրանից հետո մածուն ուտելու համար նա հաճախ էր Հայաստան գալիս՝ հորինելով, թե իբր փորացավ ունի։ Այստեղից էլ առաջացել է «փորացավ ունենալ» արտահայտությունը։

 

«ANI PRODUCT»-ը կարևորում է մածունի արտադրությունը, քանի որ այն ամենաօգտակար, բիոքիմիական բարձր ակտիվությամբ, կենդանի կաթնաթթվային մանրէներով հարուստ կաթնամթերքն է։

Մածունը բարելավում է մարսողությունը, բարձրացնում իմունիտետը։ Այն հրաշալի դեղամիջոց է աղեստամոքսային հիվանդությունների, թունավորումների, այրվածքների, խոցերի դեմ: Որոշ հիվանդություններից բուժվելուց հետո բժիշկները խորհուրդ են տալիս մածուն օգտագործել՝ աղիքային միկրոֆլորան կարգավորելու համար։ Այն նաև շատ օգտակար է արյան բարձր ճնշում ունեցողների համար։

57160879768425-macun-mec-32.jpg

Մածուն 3,2%

100գրամը պարունակում է․

  • յուղ՝ 3,2%

  • սպիտակուցներ՝ 2,8%

  • ածխաջրեր՝ 4,1%

  • կաթնաթթվային մանրէները՝ 1գ≥107 ԳԱՄ

  • կալորիականությունը՝ 58կկալ/241կՋ

 

Քաշը՝ 250գ±3%

Քաշը՝ 450գ±3%

Քաշը՝ 950գ±3%

 

Բաղադրություն՝ կովի անարատ կաթ, չոր յուղազրկված կաթ, կովի յուղազրկված կաթ, մածունի մակարդ (թերմոֆիլ կաթնաթթվային ստրեպտոկոկերի և լակտոկոկերի խառնուրդ):

 

02001000800426-macun-15.jpg

Մածուն 1,5%

100 գրամում պարունակում է․

  • յուղ՝ 1,5%

  • սպիտակուցներ՝ 2,8%

  • ածխաջրեր՝ 4,1%

  • կաթնաթթվային մանրէները՝ 1գ≥107 ԳԱՄ

  • կալորիականությունը՝ 41կկալ/170կՋ

 

Քաշը՝ 450գ±3%



Բաղադրություն՝ կովի անարատ կաթ, չոր յուղազրկված կաթ,
կովի յուղազրկված կաթ, մածունի մակարդ/թերմոֆիլ
կաթնաթթվային ստրեպտոկոկերի և լակտոկոկերի խառնուրդ/:

 

1914-kaxvac-tjut.png

ՄԵՐ ՄԱՍԻՆ

  • Ընկերություն

ANI PRODUCT

  • Գաղտնիության քաղաքականություն
ՀԵՏԵՎԵՔ ՄԵԶ

Ani Product © 2020.Բոլոր իրավունքները պաշտպանված են
Կայքը պատրաստվել է
AMCG Agency-ում