Բաղադրիչներ
- ալյուր - 75գ
- կարագ - 115գ
- շաքարավազ - 130գ
- Ani product-ի կաթ - 1 ճ/գ
- վանիլային շաքար - 1 թ/գ
- աղ - 1/4 թ/գ
- հալեցրած շոկոլադ - 1/2 բաժակ
Պատրաստաման եղանակ
Կարագը հալեցնել թույլ կրակի վրա, ավելացնել շաքարավազը, ալյուրը, աղը և կաթը։ Պատրաստել 3 րոպե։ Կրակից վերցնել, ավելացնել վանիլինը, թողնել 5-10 րոպե։ Տաքացնել վառարանը 175 աստիճան։ Ջեռուցման ամանը պատել թղթովև լցնել խմորը լցնել, թխել 6-8 րոպե մինչև ոսկեգույն դանալը։ Թողել սառչի 5 րոպե։ Թխվածքաբլիթը կարելի է մատուցել շոկոլադի մածուկով կամ <<Նուտելլայով>>։