• Գլխավոր
  • Ընկերություն
    • Գործարան
    • Լաբորատորիա
    • Որակ և ձեռքբերումներ
    • Առաքելություն
    • Արժեքներ
    • Պատկերասրահ
    • Նորություն
      • Բլոգ
      • Միջոցառումներ
      • ՄԻԱՑՐՈՒ՛ ԱՄԱՌ Բլոգ
      • Ժամանց
    • Ֆերմային տնտեսություն
  • Արտադրանք
    • Կաթնամթերք
    • Քաղցրաշոռ
    • Սենյորա Ֆլորա
    • Պաղպաղակ
    • Լիմոնադ
    • Աղբյուրի Ջուր
  • բաղադրատոմսեր
  • Կապ
Aniproduct
  • Գլխավոր
  • Ընկերություն
    • Գործարան
    • Լաբորատորիա
    • Որակ և ձեռքբերումներ
    • Առաքելություն
    • Արժեքներ
    • Պատկերասրահ
    • Նորություն
      • Բլոգ
      • Միջոցառումներ
      • ՄԻԱՑՐՈՒ՛ ԱՄԱՌ Բլոգ
      • Ժամանց
    • Ֆերմային տնտեսություն
  • Արտադրանք
    • Կաթնամթերք
    • Քաղցրաշոռ
    • Սենյորա Ֆլորա
    • Պաղպաղակ
    • Լիմոնադ
    • Աղբյուրի Ջուր
  • բաղադրատոմսեր
  • Կապ
Նուտելլայով և Կաթով Կեքս

Նուտելլայով և Կաթով Կեքս

Բաղադրիչներ

  • Ալյուր – 250 գր
  • Կարագ – 200 գր
  • Շաքարավազ – 180 գր
  • Կաթ – 100 մլ
  • Նուտելլա – 100 գր
  • Ձու – 3 հատ
  • Վանիլային շաքար – 2 թ/գ
  • Փխրեցուցիչ – 1.5 թ/գ
  • Աղ – 1 պտղունց

Ինչպես նաև՝

  • Նուտելլա – 50 գր (վերին շերտի համար)
  • Կաթ – 2-3 ճ/գ
  • Շոկոլադե քերուկ – ըստ ճաշակի

 

Պատրաստման եղանակը

  1. Փափկած կարագը, շաքարավազը, վանիլային շաքարը և աղը լցնում ենք խորը տարայի մեջ ու հարում մինչև թեթև փրփրի։
  2. Հատ-հատ ավելացնում ենք ձուն՝ շարունակելով հարել։
  3. Ավելացնում ենք կաթը և կրկին հարում։
  4. Ալյուրը և փխրեցուցիչը խառնում ենք, ապա աստիճանաբար ավելացնում ստացված զանգվածին։
  5. Խմորի 1/3 մասը տեղափոխում ենք առանձին ամանի մեջ և խառնում Նուտելլայի հետ, որպեսզի ստացվի համասեռ շոկոլադե խմոր։
  6. Կեքսի ձևամանը (22 սմ տրամագծով) կարագապատում ենք, լցնում սպիտակ խմորի կեսը, ապա ավելացնում ամբողջ շոկոլադե խմորը։ Վերջում լցնում ենք մնացած սպիտակ խմորն ու հավասարեցնում։
  7. Թխում ենք 170°C տաքացրած ջեռոցում 50-60 րոպե։
  8. Հանում ենք ջեռոցից, թողնում ենք, որ ամբողջությամբ սառչի։

Վերին շերտի պատրաստում

  1. Նուտելլան և կաթը խառնում ենք ու քիչ տաքացնում, մինչև ստացվի թեթևակի փափուկ զանգված։
  2. Ստացված զանգվածով պատում ենք կեքսի վերին շերտը։
  3. Զարդարում ենք շոկոլադե քերուկով կամ ըստ ցանկության։

Արդյունքում ստանում ենք աներևակայելի համեղ, խոնավ ու շոկոլադե նրբություն՝ կատարյալ թեյի կամ սուրճի հետ վայելելու համար։ 

Բաղադրատոմսեր
1914-kaxvac-tjut.png

ՄԵՐ ՄԱՍԻՆ

  • Ընկերություն

ANI PRODUCT

  • Գաղտնիության քաղաքականություն
ՀԵՏԵՎԵՔ ՄԵԶ

Ani Product © 2020.Բոլոր իրավունքները պաշտպանված են
Կայքը պատրաստվել է
AMCG Agency-ում