• Գլխավոր
  • Ջուսիֆուլ
  • Զով ամառ
  • Ընկերություն
    • Գործարան
    • Լաբորատորիա
    • Որակ և ձեռքբերումներ
    • Առաքելություն
    • Արժեքներ
    • Պատկերասրահ
    • Նորություն
      • Բլոգ
      • Միջոցառումներ
      • ՄԻԱՑՐՈՒ՛ ԱՄԱՌ Բլոգ
      • Ժամանց
    • Ֆերմային տնտեսություն
  • Արտադրանք
    • Կաթնամթերք
    • Քաղցրաշոռ
    • Սենյորա Ֆլորա
    • Պաղպաղակ
    • Լիմոնադ
    • Աղբյուրի Ջուր
  • բաղադրատոմսեր
  • Կապ
Aniproduct
  • Գլխավոր
  • Ջուսիֆուլ
  • Զով ամառ
  • Ընկերություն
    • Գործարան
    • Լաբորատորիա
    • Որակ և ձեռքբերումներ
    • Առաքելություն
    • Արժեքներ
    • Պատկերասրահ
    • Նորություն
      • Բլոգ
      • Միջոցառումներ
      • ՄԻԱՑՐՈՒ՛ ԱՄԱՌ Բլոգ
      • Ժամանց
    • Ֆերմային տնտեսություն
  • Արտադրանք
    • Կաթնամթերք
    • Քաղցրաշոռ
    • Սենյորա Ֆլորա
    • Պաղպաղակ
    • Լիմոնադ
    • Աղբյուրի Ջուր
  • բաղադրատոմսեր
  • Կապ
Զատկի կուլիչ

Զատկի կուլիչ

Բաղադրիչներ

Խմորի համար՝
• 500 գ ալյուր
• 250 մլ կաթ
• 100 գ կարագ հալեցրած
• 100 գ շաքարավազ
• 3 ձու
• 1 փաթեթ վանիլային շաքար
• 7 գ չոր խմորիչ կամ 25 գ թարմ խմորիչ
• ½ թ.գ. աղ
• 100 գ չամիչ կամ շոկոլադի կտորներ (ըստ ցանկության)
• 1 թ.գ. կիտրոնի կամ նարնջի քերուկ (ըստ ցանկության)

Զարդարման համար՝
• 100 գ փոշի շաքար
• 2 ճ.գ. թթվասեր կամ կիտրոնի հյութ՝ սառցաշերտի համար
• գունավոր շաքարաձավար, շոկոլադե գնդիկներ (ըստ ցանկության)

Պատրաստման եղանակը

1. Խմորի պատրաստում

  1. Եթե օգտագործում եք թարմ խմորիչ՝ կաթը մի փոքր տաքացնել, ավելացնել 1 թ.գ. շաքարավազ և խմորիչը, թողնել 10-15 րոպե՝ ակտիվանալու համար։ Չոր խմորիչի դեպքում այս քայլը կարելի է բաց թողնել՝ ուղղակի խառնելով ալյուրին։
  2. Հատուկ ամանի մեջ հարել ձվերը, շաքարավազը, աղը և վանիլային շաքարը մինչև ստացվի միատարր, բաց դեղնավուն զանգված։
  3. Ավելացնել տաք կաթը, հալեցրած կարագը և խմորիչը, ապա աստիճանաբար մաղած ալյուրը։
  4. Զգուշորեն խառնել, ապա սկսել հունցել՝ մինչև ստացվի փափուկ, մի քիչ կպչուն խմոր։
  5. Ծածկել և թողնել տաք տեղում 1-1.5 ժամ՝ խմորն ուռելու համար։

2. Լրացնող բաղադրիչների ավելացում

  1. Եթե օգտագործում եք չամիչ, նախապես թրջել տաք ջրում 10 րոպե, չորացնել և լցնել ալյուրի մեջ։
  2. Երբ խմորը կրկնապատկվի, զգուշությամբ խառնել չամիչը և քերուկը։

3. Թխելը

  1. Խմորը տեղափոխել յուղված կուլիչի ձևամանի մեջ (մինչև ⅔ մասը), ծածկել և թողնել ևս 30 րոպե՝ երկրորդ ուռչեցման համար։
  2. Թխել նախապես տաքացրած 180°C ջեռոցում՝ մոտ 35-45 րոպե՝ մինչև վերևը դառնա ոսկեգույն։ 

4. Զարդարում

  1. Թողնել, որ կուլիչը մի փոքր սառչի։
  2. Այդ ընթացքում պատրաստել սառցաշերտը՝ փոշի շաքարը խառնելով թթվասերի հետ։
  3. Լցնել սառցաշերտը կուլիչի վերևի հատվածի վրա և զարդարել գունավոր շաքարաձավարով կամ շոկոլադե գնդիկներով։

Խորհուրդ

• Ավելի բուրավետ արդյունքի համար ավելացրեք մի փոքր կոնյակ կամ ռոմ խմորի մեջ։
• Եթե ցանկանում եք ավելի փափուկ կուլիչ, ապա ձվերը հանեք սառնարանից նախապես՝ սենյակային ջերմաստիճանի հասնելու համար։
• Պահել սենյակային ջերմաստիճանում՝ ծածկված սրբիչով՝ խոնավությունը պահելու համար։

Բաղադրատոմսեր
1914-kaxvac-tjut.png

ՄԵՐ ՄԱՍԻՆ

  • Ընկերություն

ANI PRODUCT

  • Գաղտնիության քաղաքականություն
ՀԵՏԵՎԵՔ ՄԵԶ

Ani Product © 2020.Բոլոր իրավունքները պաշտպանված են
Կայքը պատրաստվել է
AMCG Agency-ում