• Գլխավոր
  • Ընկերություն
    • Գործարան
    • Լաբորատորիա
    • Որակ և ձեռքբերումներ
    • Առաքելություն
    • Արժեքներ
    • Պատկերասրահ
    • Նորություն
      • Բլոգ
      • Միջոցառումներ
      • ՄԻԱՑՐՈՒ՛ ԱՄԱՌ Բլոգ
      • Ժամանց
    • Ֆերմային տնտեսություն
  • Արտադրանք
    • Կաթնամթերք
    • Քաղցրաշոռ
    • Սենյորա Ֆլորա
    • Պաղպաղակ
    • Լիմոնադ
    • Աղբյուրի Ջուր
  • բաղադրատոմսեր
  • Կապ
Aniproduct
  • Գլխավոր
  • Ընկերություն
    • Գործարան
    • Լաբորատորիա
    • Որակ և ձեռքբերումներ
    • Առաքելություն
    • Արժեքներ
    • Պատկերասրահ
    • Նորություն
      • Բլոգ
      • Միջոցառումներ
      • ՄԻԱՑՐՈՒ՛ ԱՄԱՌ Բլոգ
      • Ժամանց
    • Ֆերմային տնտեսություն
  • Արտադրանք
    • Կաթնամթերք
    • Քաղցրաշոռ
    • Սենյորա Ֆլորա
    • Պաղպաղակ
    • Լիմոնադ
    • Աղբյուրի Ջուր
  • բաղադրատոմսեր
  • Կապ
Էկլեր

Էկլեր

Բաղադրիչներ

 

Խմորի համար՝

100 գ կարագ
250 մլ ջուր
1/4 թ.գ. Աղ
150 գ ալյուր
4 ձու

Կրեմի համար՝

500 մլ կաթ
200 գ կարագ
2 ձու
150 գ շաքարավազ
2 ճ.գ. ալյուր
1 թ.գ. վանիլին

 

Պատրաստման եղանակը

Խմորի պատրաստում
Կաթսայի մեջ լցնել ջուրը, ավելացնել կարագն ու աղը, դնել կրակին։ Երբ կարագը ամբողջությամբ հալչի և հեղուկը սկսի եռալ, միաժամանակ ավելացնել ամբողջ ալյուրը և խառնել, մինչև ստացվի միասնական զանգված, որը հեշտությամբ առանձանում է կաթսայի պատերից։
Այնուհետև, խմորի մեջ հերթով ավելացնել ձվերը՝ յուրաքանչյուրից հետո լավ խառնելով։ Պատրաստի խմորը տեղափոխել տոպրակի մեջ և քամել երկարավուն շերտեր յուղաթուղթով պատված թխման թերթիկի վրա։ Թխել նախապես տաքացրած 200°C ջեռոցում 25-30 րոպե։

Կրեմի պատրաստում
Կաթը լցնել կաթսայի մեջ և դնել կրակին։ Առանձին ամանի մեջ հարել ձուն, շաքարավազը և ալյուրը։ Երբ կաթը տաքանա, աստիճանաբար ավելացնել ձվային խառնուրդը՝ անընդհատ խառնելով։ Խառնուրդը եփել թույլ կրակի վրա՝ մինչև կդառնա խիտ զանգված։ Հանել կրակից, ավելացնել վանիլին և սառեցնել։ Սառած կրեմին ավելացնել փափուկ կարագն ու լավ հարել մինչև համասեռ և փափուկ կրեմ ստանալը։

Էկլերի հավաքում

Պատրաստի էկլերները սուր դանակով կամ դանակի ծայրով կտրել կողքից կամ ներքևից և լցնել կրեմը՝ օգտագործելով խմորեղենի տոպրակ։ Կարելի է նաև էկլերները կտրել երկայնքով ու ներսից լցնել կրեմը։

Զարդարում

Ցանկության դեպքում կարելի է մակերեսին լցնել շոկոլադե կամ կակաոյով գլազուր:

 

Խորհուրդ

Էկլերները պահեք սառնարանում 2-3 ժամ, որպեսզի կրեմը լավ սառչի և համերը համադրվեն միմյանց։

Բաղադրատոմսեր
1914-kaxvac-tjut.png

ՄԵՐ ՄԱՍԻՆ

  • Ընկերություն

ANI PRODUCT

  • Գաղտնիության քաղաքականություն
ՀԵՏԵՎԵՔ ՄԵԶ

Ani Product © 2020.Բոլոր իրավունքները պաշտպանված են
Կայքը պատրաստվել է
AMCG Agency-ում