Բաղադրիչներ
Խմորի համար՝
100 գ կարագ
250 մլ ջուր
1/4 թ.գ. Աղ
150 գ ալյուր
4 ձու
Կրեմի համար՝
500 մլ կաթ
200 գ կարագ
2 ձու
150 գ շաքարավազ
2 ճ.գ. ալյուր
1 թ.գ. վանիլին
Պատրաստման եղանակը
Խմորի պատրաստում
Կաթսայի մեջ լցնել ջուրը, ավելացնել կարագն ու աղը, դնել կրակին։ Երբ կարագը ամբողջությամբ հալչի և հեղուկը սկսի եռալ, միաժամանակ ավելացնել ամբողջ ալյուրը և խառնել, մինչև ստացվի միասնական զանգված, որը հեշտությամբ առանձանում է կաթսայի պատերից։
Այնուհետև, խմորի մեջ հերթով ավելացնել ձվերը՝ յուրաքանչյուրից հետո լավ խառնելով։ Պատրաստի խմորը տեղափոխել տոպրակի մեջ և քամել երկարավուն շերտեր յուղաթուղթով պատված թխման թերթիկի վրա։ Թխել նախապես տաքացրած 200°C ջեռոցում 25-30 րոպե։
Կրեմի պատրաստում
Կաթը լցնել կաթսայի մեջ և դնել կրակին։ Առանձին ամանի մեջ հարել ձուն, շաքարավազը և ալյուրը։ Երբ կաթը տաքանա, աստիճանաբար ավելացնել ձվային խառնուրդը՝ անընդհատ խառնելով։ Խառնուրդը եփել թույլ կրակի վրա՝ մինչև կդառնա խիտ զանգված։ Հանել կրակից, ավելացնել վանիլին և սառեցնել։ Սառած կրեմին ավելացնել փափուկ կարագն ու լավ հարել մինչև համասեռ և փափուկ կրեմ ստանալը։
Էկլերի հավաքում
Պատրաստի էկլերները սուր դանակով կամ դանակի ծայրով կտրել կողքից կամ ներքևից և լցնել կրեմը՝ օգտագործելով խմորեղենի տոպրակ։ Կարելի է նաև էկլերները կտրել երկայնքով ու ներսից լցնել կրեմը։
Զարդարում
Ցանկության դեպքում կարելի է մակերեսին լցնել շոկոլադե կամ կակաոյով գլազուր:
Խորհուրդ
Էկլերները պահեք սառնարանում 2-3 ժամ, որպեսզի կրեմը լավ սառչի և համերը համադրվեն միմյանց։