Բաղադրիչներ
- Կաթ – 500 մլ
- Դառը շոկոլադ – 100 գ
- Կարտոֆիլի օսլա – 1 ճ/գ
- Շաքարավազ – 2 թ/գ
- Դարչին – ½ թ/գ
- Մի պտղունձ աղ
Պատրաստման եղանակը՝
- Օսլան լուծել կես բաժակ կաթի մեջ։
- Մնացած կաթը լցնել կաթսայի մեջ և տաքացնել միջին կրակի վրա։
- Ավելացնել շոկոլադն ու խառնել, մինչև այն ամբողջությամբ հալվի։
- Այնուհետև ավելացնել օսլայով լուծված կաթը, շաքարավազը, համեմունքները և աղը։
- Շարունակել խառնել և եփել, մինչև խառնուրդը սկսի թանձրանալ։
- Հանել կրակից և մատուցել տաք վիճակում։
Խորհուրդ՝ Վայելել ֆիլմի կամ գրքի ընկերակցությամբ։