Բաղադրիչներ (1 բաժին)
- 1 թ.գ. մատչա փոշի
- 2 թ.գ. տաք ջուր (≈70°C)
- 1 թ.գ. մեղր կամ օշարակ
- ¾ բաժակ կաթ
- Սառույց՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակ
Նախ փոքր տարայի մեջ միացրեք մատչայի փոշին և տաք ջուրը, այնուհետև լավ հարեք, մինչև փոշին ամբողջությամբ լուծվի և ստացվի համասեռ խառնուրդ։ Դրանից հետո ըստ ցանկության ավելացրեք մեղր կամ օշարակ և խառնեք, մինչև լավ միախառնվեն։
Ստացված խառնուրդը պատրաստելուց հետո բարձր բաժակի մեջ լցրեք սառույցը, ապա ավելացրեք կաթը, և վերջում՝ մատչայի խառնուրդը։
Խորհուրդ
Ավելի թեթև և փրփրուն խառնուրդ ստանալու համար խորհուրդ է տրվում կաթը նախապես մի փոքր հարել, ապա լցնել սառույցի վրա։