Բաղադրիչներ
Կոտլետի համար
- 1 հատ կեղևազրկված կարտոֆիլ
- 60 գ հավի ֆարշ
- 2 հատ ձու
- 10 գ. ալյուր
- աղ
- կարմիր պղպեղ
- սև պղպեղ
- պաքսիմատ
Սոուսի համար
- 60 գ. սունկ
- 1/5 սոխ
- 15 գ. թթվասեր
- 20 մլ. ջուր
- 1 ճ/գ ձեթ
- աղ
- թարկ կանաչի
Պատրաստման եղանակ
- Խմորը պատրաստելու համար խառնել ձուն, աղը, կարմիր և սև բիբարները և աստիճանաբար ավելացնել ալյուրը, մինչև ստացվի համասեռ զանգված:
- Այնհուհետև արդեն նախապես մաքրված կարտոֆիլը անցկացնել քերիչով և սպասել որպեսզի ավելորդ հյութը դուրս գա քերուկի միջից: Հետո այդ քերուկի վրա ավելացնել արդեն պատրաստի մսային զանգվածը և խառնել:
- Ձեռքով պատրաստել տափակ և փոքրիկ կոտլետներ: Կոտլետները թաթախել ձվի մեջ և պատել պաքսիմատով:
- Նախապես տաքացնել թավան, ավելացնել ձեթ և հերթով տապակել կոտլետները 2 կողմից:
- Այդ ընթացքում պատրաստել սոուսը, որի համար նախապես անհրաժեշտ է կտրատել սունկը և սոխը:
- Նախապես տաքացված թավայի մեջ ավելացնել ձեթ և կտրատված սոխը: Ոսկեգույն դառնալուց հետո սոխի վրա ավելացնել կտրատված սունկը և տապակել: Տապակելուց հետո ավելացնել թթվասերը և ջուրը և հասցնել մինչև եռման աստիճանի:
- Պատրաստի սոուսը լցնել կոտլետների վրա, ավելացնել կտրատված կանաչիները և մատուցել:
Բարի ախորժակ