• Գլխավոր
  • Խաղարկություններ
    • Նոր տարի Նոր Մեքենա
    • Ջերմ ձմեռ ANI Product-ի հետ
  • Ընկերություն
    • Գործարան
    • Լաբորատորիա
    • Որակ և ձեռքբերումներ
    • Առաքելություն
    • Արժեքներ
    • Պատկերասրահ
    • Նորություն
      • Բլոգ
      • Միջոցառումներ
      • ՄԻԱՑՐՈՒ՛ ԱՄԱՌ Բլոգ
      • Ժամանց
    • Ֆերմային տնտեսություն
  • Արտադրանք
    • Կաթնամթերք
    • Քաղցրաշոռ
    • Սենյորա Ֆլորա
    • Պաղպաղակ
    • Լիմոնադ
    • Աղբյուրի Ջուր
  • բաղադրատոմսեր
  • Կապ
Aniproduct
  • Գլխավոր
  • Խաղարկություններ
    • Նոր տարի Նոր Մեքենա
    • Ջերմ ձմեռ ANI Product-ի հետ
  • Ընկերություն
    • Գործարան
    • Լաբորատորիա
    • Որակ և ձեռքբերումներ
    • Առաքելություն
    • Արժեքներ
    • Պատկերասրահ
    • Նորություն
      • Բլոգ
      • Միջոցառումներ
      • ՄԻԱՑՐՈՒ՛ ԱՄԱՌ Բլոգ
      • Ժամանց
    • Ֆերմային տնտեսություն
  • Արտադրանք
    • Կաթնամթերք
    • Քաղցրաշոռ
    • Սենյորա Ֆլորա
    • Պաղպաղակ
    • Լիմոնադ
    • Աղբյուրի Ջուր
  • բաղադրատոմսեր
  • Կապ
Ավանդական հայկական գաթա և Միջինքի բաղարջ

Ավանդական հայկական գաթա և Միջինքի բաղարջ

Բաղադրիչներ

Խմորի համար

  • 500 գ ալյուր
  • 200 գ կարագ կամ մարգարին
  • 100 գ մածուն
  • 100 գ թթվասեր
  • 1 ձու
  • 1 թ.գ. սոդա (մածունի մեջ լուծված)
  • 1 ճ.գ. շաքար
  • Մի պտղունց աղ

Միջուկի համար

  • 200 գ ալյուր
  • 150 գ շաքար
  • 100 գ կարագ
  • 1 թ.գ. վանիլային շաքար

Ձևավորման համար

  • 1 ձու (փայլուն մակերեսի համար)

Պատրաստման եղանակը

1. Խմորի պատրաստում

  • Ալյուրը մաղել խորը ամանի մեջ։
  • Ավելացնել սառը կարագը և ձեռքերով տրորել, մինչև ստացվի փշրվող զանգված։
  • Առանձին ամանի մեջ խառնել մածունը, թթվասերը, ձուն, շաքարը և աղը։
  • Սոդան լուծել մածունի մեջ, ավելացնել խմորին և հունցել փափուկ ու էլաստիկ խմոր։
  • Ծածկել և թողնել սառնարանում 30 րոպե։

2. Միջուկի պատրաստում

  • Կարագը հալեցնել, ավելացնել ալյուրը, շաքարը և վանիլային շաքարը։
  • Լավ խառնել, մինչև ստացվի համասեռ փշրվող զանգված։

3. Գաթայի ձևավորում

  • Խմորը բաժանել 2 կամ 3 մասի՝ կախված նախընտրելի չափից։
  • Յուրաքանչյուր մասը գրտնակել միջին հաստության շերտի։
  • Միջուկը հավասար տարածել խմորի վրա, ապա փաթաթել ռուլետի տեսքով։
  • Հնարավոր է՝ փոքր կտրվածքներ անել վրան՝ գեղեցիկ նախշ ստանալու համար։
  • Տեղադրել յուղաթղթով պատված տապակի վրա։

4. Թխում

  • Ձուն լավ հարել և խոզանակով պատել գաթայի մակերեսը։
  • Տաքացնել ջեռոցը 180°C, թխել 30-35 րոպե, մինչև ստանա ոսկեգույն երանգ։

 

Խորհուրդ

  • Ավելի յուրահատուկ համի համար կարող եք ավելացնել մանրացված ընկույզ կամ դարչին միջուկի մեջ։
  • Եթե սիրում եք ավելի փափուկ գաթա, թխելուց հետո ծածկեք խոնավ կտորով և թողեք 10 րոպե։
  • Գաթան հիանալի է թե՛ թեյի, թե՛ սուրճի հետ մատուցելու համար։

Այս ավանդական հայկական գաթան հիանալի տարբերակ է թե՛ ընտանեկան հավաքույթների, թե՛ հյուրասիրության համար։ 🍪😋

 

 

 Միջինքի բաղարջ (պահքի տարբերակ)

Բաղադրիչներ

  • 1 կգ ալյուր
  • 150 գ շաքարավազ
  • 0.5 ճ.գ աղ
  • 2 թ.գ խմորիչ, կամ թթխմոր
  • 3 ճ.գ ձեթ
  • 3 ճ.գ մեղր
  • 1/2 բ. չամիչ
  • 1/2 բ. ընկույզ
  • 600 գ գոլ ջուր

 

Պատրաստման եղանակ


Խառնում ենք ալյուրը, շաքարավազը, աղը և թթխմորը՝ ստանալով հարթ զանգված։ Ավելացնում ենք ձեթն ու մեղրը և խառնում, ապա աստիճանաբար ավելացնում գոլ ջուրը, մինչև ստանում ենք հարթ ու միասնական խառնուրդ։ Այնուհետև մեջը լցնում ենք չամիչն ու ընկույզները։Դրանից հետո խմորն թողնում ենք 10-15 րոպե հանգստանալու համար, ձևավորում և տեղադրում նախապես տաքացրած 180°C վառարանում մոտ 30-40 րոպե՝ մինչև ոսկեգույն շերտ ստանալը։

Այս բաղադրատոմսը պատրաստված է պահքի մեջ գտնվողների համար՝ առանց կենդանական բաղադրիչների։ Փորձեք պատրաստել ու կիսվեք մեզ հետ ձեր տոնական պահքի բաղարջի լուսանկարով՝ նշելով #AniProduct:

Բաղադրատոմսեր
1914-kaxvac-tjut.png

ՄԵՐ ՄԱՍԻՆ

  • Ընկերություն

ANI PRODUCT

  • Գաղտնիության քաղաքականություն
ՀԵՏԵՎԵՔ ՄԵԶ

Ani Product © 2025.Բոլոր իրավունքները պաշտպանված են
Կայքը պատրաստվել է
AMCG Agency-ում