Բաղադրիչներ
- 225 գ կեֆիր
- 150 գ ցորենի ալյուր
- 2 ձու
- 25 գ կարագ
- 30 գ շաքարավազ
- 1 թ/գ վանիլին
- 1,5 թ/գ փխրեցուցիչ
- 1/4 թ/գ կերակրի սոդա
- Մեկ պտղունց աղ
Պատրաստման եղանակը
- Կարագը հալեցրեք միկրոալիքային վառարանում։
- Մաղեք ալյուրը և մաղված ալյուրին ավելացրեք սոդան, փխրեցուցիչը, աղը, շաքարավազը և վանիլինը, այնուհետև լավ խառնեք։
- Հետո առանձին տարայի մեջ խառնեք կեֆիրը և ձվերը: Չոր բաղադրիչների մեջ փոքրիկ փոսիկ արեք։ Ավելացրեք ձու-կեֆիր խառնուրդը, լավ խառնեք: Ստացված խառնուրդին ավելացրեք հալեցրած կարագը։ Խառնեք մինչև ստացվի համասեռ զանգված։
- Տապակի մակերեսը պատեք բուսական յուղի բարակ շերտով։ Տապակի վրա լցրեք մոտ 2 ճաշի գդալ խմոր՝ ձևավորելով փոքրիկ նրբաբլիթներ։
- Տապակեք 1-2 րոպե, մինչև մակերեսին սկսեն երևալ փոքրիկ պղպջակներ։ Շրջեք նրբաբլիթները։ Տապակեք ևս 1 րոպե, մինչև դրանք դառնան ոսկեգույն և փափուկ։
Խորհուրդ
Մինչև թավայի մեջ տապակելը ցանկալի է նրբաբլիթների խմորը պահել սառնարանում։ Կարելի է խմորով տարան դնել ավելի մեծ տարայի մեջ, որը լցված է սառը ջրով և սառույցով։