Բաղադրիչներ
- ալյուր – 250 գրամ
- Ani Product-ի կաթնաշոռ – 250 գրամ
- հավկիթ – 3 հատ
- ձիթայուղ – 5 ճաշի գդալ
- Ani Product-i կաթ – 300 մլ
- շաքար – 4 ճաշի գդալ
- վանիլին
- փխրեցուցիչ – 10 գրամ
- աղ – 1 պտղունց
Պատրաստաման եղանակ
Ալյուրը խառնել փխրեցուցիչին: Կաթնաշոռա-հավկիթային զանգվածը երկու մասի բաժանել, դրանցից մեկին ավելացնել ալյուրն ու փխրեցուցիչը, պատառաքաղով տրորել (պետք է թանձր զանգված ստացվի): Խմորին ավելացնել կաթը և կաթնաշոռա-հավկիթային մնացած զանգվածը (կստացվի հեղուկ խմոր): Ավելացնել մի քանի գդալ ձեթ և լավ խառնել: Մեկ շերեփ խմոր լցնել թավայի մեջ: Եթե պղպջակներ հայտնվեն, ուրեմն խմորը լավ է ստացվել: Այդպես թխել ամբողջը: Քսել կարագ և մատուցել մուրաբայով կամ մեղրով: