Բաղադրիչներ
- 640 գ. հավի աղացած միս
- 1,5 բաժակ կեֆիր
- 2 ձու
- 100 գ. պանիր
- 7 թ/գ ալյուր
- աղ (ըստ ճաշակի)
- ձեթ (ըստ ճաշակի)
Պատրաստման եղանակ
Առաջին հերթին նախապես աղացած հավի մսին ավելացնել 2 ձու, այնուհետև լավ խառնել: Նախապես մանրացնել պանիրը և խառնել կեֆիրի հետ և ստացված զանգվածը ավելացնել հավի մսին և լավ խառնել մինչև բոլոր բաղադրիչները միաձուլվեն: Այս գործողությունները ավարտելուց հետո ձեռքով ձևավորել փոքրիկ, հնարավորինս բարակ և օվալ կոտլետներ:
Նախապես տաքացնել թավան, լցնել ձեթը և ստացված կոտլետները տապակել այնքան մինչև կոտլետը ստանա ոսկեգույն երանգ և հետո պտտել և մյուս կողմը նույնպես նույնքան տապակել:
Խորհուրդ
Կոտլետները տապակելուց հետո դնել անձեռոցիկի վրա, որպեսզի ավելորդ ձեթը չմնա ալադիների վրա: