Բաղադրիչներ
Խմորի համար
- 400 գ. Կաթնաշոռ
- 1 ամբողջական ձու
- 1 ձվի սպիտակուց
- 60 գ.ամբողջահատիկի ալյուր
- վանիլին
Կրեմի համար
- 150գ. թթվասեր
- 1 ձու
- գետնախնձորի օշարակ
- հատապտուղներ
Պատրաստման եղանակ
Առաջին հերթին վերցնել կաթնաշոռը և դրա վրա ավելացնել ձուն: Խառնել իրար հետ մինչև ստացվի համասեռ զանգված: Այնուհետև ավելացնել ամբողջահատիկի ալյուրը: Ձեռքով լավ հունցել, որպեսզի բաղադրիչները խառնվեն և ստացվի գունդ:
Ստացված գունդը կլորացնել և կտրատել հավասար հատվածների, և խմորից ստանալ գնդիկներ, այդ գնդիկները տափակացնել և նրանց մեջտեղի հատվածում բացել փոքր խորությամբ հատված, որի մեջ հետո ավելացվելու է կրեմը:
Կրեմի համար իրար հետ խառնել թթվասերը, ձուն և գետնախնձորի օշարակը: Համասեռ զանգված ստանալուց հետո, կրեմը լցնել խմորի գոգավոր հատվածում և իր վրա շարել նախընտրելի հատապտուղները:
Այս բոլոր գործընթացները ավարտելուց հետո ստացված բլիթները դնել նախապես տաքացված ջեռոցում (180-190) և պահել 20-25 րոպե:
Խորհուրդ
Ձվի դեղնուցի մնացորդները կարելի է քսել խմորի վրա, որպեսցի ստացվի ավելի կարմրավուն բլիթներ:
Թթվասերի փոխարեն կարող եք օգտագործել «Ani Product»-ի հունական յոգուրտները՝ դասական, վանիլային և հապալասով: