Բաղադրիչներ
- 4 հատ մեծ ձու
- 120 գ (½ բաժակ) դդմի խյուս (պյուրե)
- 180 գ (¾ բաժակ) «Անի»-ի կեֆիր
- 3 ճաշի գդալ շաքարավազ
- 30 գ (¼ բաժակ) ալյուր
- 1 պտղունց աղ
- 1 թեյի գդալ վանիլային էքստրակտ
- 1 թեյի գդալ դարչին
- 1 թեյի գդալ համեմունքների խառնուրդ (ըստ նախընտրության)
- ¼ թեյի գդալ աղացած ընկույզ (ըստ նախընտրության)
- Կարագ կամ յուղ՝ տապակելու համար
- 8 կտոր տոստի հաց (բրիոշ)
- Ազնվամորի՝ զարդարելու համար
Պատրաստման եղանակ
- Վերցրեք միջին չափի ափսե, որի մեջ կտեղավորեք հացի կտորները։
- Ափսեի մեջ լավ խառնեք ձուն, դդմի խյուսը, կեֆիրը, շաքարը, ալյուրը, աղը, վանիլային էքստրակտը, դարչինը և համեմունքները։ Խառնեք մինչև ստացվի միատար և հարթ զանգված։
- Միջին կրակի վրա դրեք թավան և թողեք տաքանա։ Ավելացրեք կարագ կամ յուղ (ըստ ցանկության), որպեսզի ծածկվի հատակը։
- Հացի յուրաքանչյուր շերտը լավ թաթախեք պատրաստի դդմով խառնուրդի մեջ՝ երկու կողմերից։ Թողեք մի քանի վայրկյան, որպեսզի հացը ներծծվի։
- Տապակեք հացի թաթախված կտորները տաք թավայի վրա՝ մինչև երկու կողմերն էլ դառնան ոսկեգույն և փքուն։
- Մատուցեք տոստերը տաք վիճակում և զարդարեք թարմ ազնվամորիով։
Խորհուրդ
Ավելի արտահայտիչ համի համար մատուցելուց առաջ վրան կարող եք ցանել մի փոքր դարչին և շաքար կամ ավելացնել մեխակի օշարակ։
Բարի ախորժակ 🍂