Բաղադրիչներ
- 200 գ կաթնաշոռ
- 80 մլ ըմպելի յոգուրտ
- 1 ձու
- 110 գ ցորենի ալյուր
- 3 ճ/գ շաքարավազ
- 0,5 թ/գ փխրեցուցիչ
- 20գ չամիչ
- 40 գ չիր ըստ նախընտրության
- Շաքարի փոշի
Պատրաստման եղանակը
Պատառաքաղի օգնությամբ կաթնաշոռը և ձուն միասին հարել։ Ավելացնել նախընտրելի համով ըմպելի յոգուրտը և խառնել։ Այնուհետև ստացված զանգվածին ավելացնել շաքարավազը և կրկին լավ հարել։ Հաջորդիվ խառնուրդի մեջ լցնել մաղով անցկացրած ալյուրը և փխրեցուցիչը։ Վերջում ավելացնել չամիչն ու մանր կտրատված չրերը։ Ստացված խմորը լցնել սիլիկոնե կամ թղթե կաղապարների մեջ՝ մինչև կեսը կամ մի փոքր ավելի։ Թխել նախապես 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 35-40 րոպե։ Թողնել կեքսերը, որ հովանան և գեղեցիկ տեսքի համար ավելացնել շաքարի փոշի։
Խորհուրդ
Կարող եք օգտագործել ANI PRODUCT-ի կամ Perpery-ի ցանկացած ըմպելի յոգուրտ:
Միացի՛ր ANI PRODUCT-ի«Համեղ բաղադրատոմսեր» չաթին ու ստացի՛ր ամենօրյա համեղ լուծումներ։